Str. Jupiter nr. 5, Constanta (Piata Grivitei); 0241.555.077 ; 0241.698.358
Str. Constantei nr.123, Cumpana 0723.517.144

MAINE COON

Tara de origine – Statele Unite

Temperament: echilibrata, foarte reactiva, independenta.

Corp standard: de marime medie, robust si inalt.

Cap: mare, botul patrat.

Ochi: mari, expresivi, usor ovali.

Urechi: purtate ridicat, drepte pe cap, cu suvite de par pe varfuri.

Blana: matasoasa si lucioasa cu substrat moale si subtire.

Coada: de lungimea corpului, acoperita de blana deasa si lunga.

Sursa: http://www.rivercatsmainecoons.com/

Culori: sunt acceptate toate culorile, printre care si cele care indica hibridizarea si modelul pointed si ciocolatiul, scortisoara, fawn si factori de Burmaneza. Blana maro taby este cea mai raspandita.

Caracter: echilibrata, sociabila, cu un bun caracter, nu este foarte zgomotoasa, dar are un mieunat caracteristic. Este moderat activa dar foarte reactiva, se intereseaza de tot ce se intampla in jurul ei. Are un temperament independent, alege sa stea in locuri inalte pentru a putea supraveghea teritoriul. In ceea ce priveste jocurile, prefera sa se joace singura si nu apreciaza prezenta strainilor, mai ales daca sunt zgomotosi si multi. Unele exemplare sunt mai timide si in raport cu culoarea parului, cele maro si puii tind sa fie mai afectuosi si increzatori. Aceasta nu este o pisica agresiva chiar daca are un aspect impunator, se adapteaza cu alte animale, chiar daca nu apreciaza mult prezenta cainilor.

Ingrijire: este o pisica robusta, care nu se teme de zonele deschise si de frig. Blana trebuie periata regulat si este important ca pisicile sa se obisnuiasca de mici cu apropierea fizica.

 


Nu mai sta pe ganduri

Fa-ti o programare in cabinet pentru a evalua starea de sanatate a animalului tau de companie.