Str. Jupiter nr. 5, Constanta (Piata Grivitei); 0241.555.077 ; 0241.698.358
Str. Constantei nr.123, Cumpana 0723.517.144

AFECTIUNILE SEZONULUI RECE

Odata cu venirea iernii se observa prezenta temperaturilor scazute, vantul, umiditatea, zapada si gheata ne pun probleme in aceasta perioada deoarece actioneaza agresiv asupra organismului.

Cele mai frecvente afectiuni in aceasta perioada sunt cele respiratorii.

Cei mai predispusi in aceasta perioada sunt cainii de apartament deoarece cand sunt scosi la plimbare trec de la o temperatura constanta la o temperatura scazuta.
Afectiunile respiratorii pot evolua sub mai multe forme: rinite, laringite, faringite si chiar bronhopneumonii. Tonsilita(Infl. Amigdalelor) sau amigdalita si faringita(Atentie cainii cu faringita tusesc convingator ca si cum ar avea un os in gat) se intalnesc foarte frecvent la cainii care mananca zapada.
 

Semnele care se obsetva in aceste cazuri sunt: tuse, stranut, scurgeri nazale, lipsa poftei de mancare, varsaturi, febra.

In urma expunerii indelungate la temperaturi scazute temperatura corpului poate sa scada foarte mult, catelul prezentand ca simptomatologie o stare de apatie si o respiratie superficiala. Din aceasta cauza este bine ca plimbarile sa nu fie foarte indelungate si catelusul sa fie protejat de o hainuta pentru a preveni hipotermia si aparitia afectiunilor respiratorii.

La aparitia uneia din simptomele mentionate anterior este bine sa consultati medicul veterinar. Cu cat intervenim mai repede cu atat scurtam evolutia afectiunii dobandite.

NU UITATI SA PROTEJATI CATELUSUL PRIN ACHIZITIA UNEI HAINUTE, ADMINISTRAREA UNEI HRANE ECHILIBRATE SI BOGATE PROTEIC SI CHIAR SUPLIMENTAREA PRIN ADMINISTRAREA DE SUPLIMENTE NUTRITIVE.


Dr. Gheorghiu Alexandru


Nu mai sta pe ganduri

Fa-ti o programare in cabinet pentru a evalua starea de sanatate a animalului tau de companie.